nieuws

9-08-2018 Asbest aangetroffen langs zuidoever Rijkerswoerdse Plassen – pad langs de zuidoever afgesloten

Op het pad langs de zuidoever van de Rijkerswoerdse Plassen zijn deze week een aantal asbestdeeltjes aangetroffen. Op dit moment wordt door een onafhankelijk bureau onderzocht of er meer asbestdeeltjes liggen. Het pad langs de zuidoever van de Rijkerswoerdse Plassen is daarom tot nader bericht afgesloten.

Waar is asbest gevonden?

Afgelopen maandag is door twee personen kleine stukjes asbest gevonden op het pad langs de zuidoever van de Rijkerswoerdse Plassen. Het pad is aangelegd door, en in beheer van, Uit®waarde. Het pad ligt op de grens van Park Lingezegen.

Wat wordt er nu gedaan?

Om eventueel risico te voorkomen heeft Uit®waarde het bestaande wandelpad aan de zuidzijde met hekken afgesloten. Op de hekken zijn borden geplaatst waar op staat dat in verband met asbestonderzoek het pad is afgesloten. Vanuit Park Lingezegen is in samenwerking met Uit®waarde , de Gemeente Overbetuwe en de aannemer een onafhankelijk deskundig bureau ingeschakeld die een visuele inspectie heeft gedaan en monsters afgenomen.

Wat zijn de vervolgstappen?

Op basis van de uitkomsten van deze inspectie zullen verdere vervolgstappen ondernomen worden, of indien verder geen asbest wordt aangetroffen, het pad weer vrijgegeven.

Via onze website en social media zullen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Als het pad weer vrijgegeven wordt laten we u dit weten.

 

Foto: Afzetting zuidoever Rijkerswoerdse Plassen – Rolf Hensel / De Gelderlander

 

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×