Historie

Archeoroute Pas op! Bommetje… (7 km)

bommetje

Vanaf startpunt Landerij De Park wandel je in zo’n 7 km langs de Rijkerswoerdse Plassen. Let wel op de recreërende waterratten, die je daar een nat pak kunnen bezorgen als ze in het water plonzen. Ook vroeger was het hier oppassen geblazen, maar dan wel om een veel minder leuke reden: in de Tweede Wereldoorlog is hier namelijk hevig gevochten en zouden de kogels je letterlijk om de oren zijn gevlogen. Ook de resten uit deze periode van strijd vallen inmiddels onder archeologie, daarom kun je op deze archeologische route meer lezen over deze tijd (nummer 2 op de kaart) en is op onze archeologiepagina meer te lezen over wat hier zoal gevonden is. Na afloop kan je bij Landerij De Park proosten op de vrijheid, die toch niet altijd zo vanzelfsprekend is.

Horeca

Als je van het wandelen trek of dorst hebt gekregen, dan kun je terecht bij Landerij De Park (De Park 12, Elst), bij De Woerd Eten & Drinken (Rijkerswoerdsestraat 4, Elst), restaurant De Klomp (Rijksweg-Noord 129, Elst) of sla onderweg even af naar de fruitomaat en boerderijwinkel Fruitben (Kerkstraat 1, Elst).

Markering

Deze route is gemarkeerd. Volg de groene stickers. De voetgangersbrug over het spoor is eind 2019 gereed. Tot die tijd loop je even om via de 1e Weteringsewal en de Rijksweg Noord. Een overzicht van de volledige route vind je in deze PDF.

 

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×