nieuws

23-08-2018 Archeoloog voor één dag!

Tijdens de Nationale Archeologiedagen organiseren we op zaterdag 13 oktober, samen met Rubicon Erfgoed en ADC Archeoprojecten, een publieksopgraving in Park Lingezegen. Wil jij meewerken aan een opgraving op een echte archeologische vindplaats? Meld je dan aan en word ‘Archeoloog voor een dag’!

Zoek mee naar verborgen verhalen!

Normaal gesproken worden bij archeologische vindplaatsen de opgravingen gedaan door archeologen. Maar tijdens een publieksopgraving kan je zelf, onder begeleiding van ervaren archeologen, meewerken aan een opgraving.

Park Lingezegen heeft een rijke historie en de bodem onder Park Lingezegen is de schatkamer waar die historie bewaard wordt. In de grond zijn onder andere sporen terug te vinden vanuit de late ijzertijd tot de vroege Romeinse tijd. Onder je voeten zitten dus nog objecten die meer dan 2000 jaar oud zijn… en daar mag je zelf naar op zoek gaan tijdens de publieksopgraving!

Bijdragen aan archeologisch onderzoek

De locatie waar de publieksopgraving plaatsvindt, is nog niet eerder onderzocht. Door deel te nemen aan de opgraving lever je dus ook nog eens een bijdrage aan archeologisch onderzoek in Park Lingezegen!

Speciaal voor de kleine archeoloogjes

Ook aan de kleine archeoloogjes in-spé is gedacht: er komt een speciale opgraving voor kinderen met gegarandeerde schatten! Zo kunnen zij ook lekker aan de slag tijdens de opgraving.

Praktische informatie

Groepen
We werken met vier groepen van maximaal 20 personen. De groepen starten om 08.30, 10.30, 13.00 en 15.00 uur. Iedere groep kan twee uur aan de slag in de opgraving. Zo zorgen we dat zo veel mogelijk mensen deel kunnen nemen én dat iedereen aan het einde van de dag een beetje archeoloog is geworden! Dus meld je aan, en noteer alvast in je agenda, de publieksopgraving in Park Lingezegen tijdens de Nationale Archeologiedagen!

Locatie
De publieksopgraving is bij het Vierdaagsebos aan de Breedlersestraat in Elst. Daar word je opgewacht door de archeologen die je meenemen naar de plek van de opgraving. Je wordt ontvangen met een kopje koffie.

Parkeren
Kom je met de auto? Dan kan je het beste parkeren op de Carpoolplaats Elst (A325) en vanaf daar is het nog een klein stukje lopen naar de ingang van het Vierdaagsebos.

Kom je met de fiets? Fiets dan naar de ingang van het Vierdaagsebos aan de Breedlersestraat in Elst.

Aanmelden

Helaas is het maximaal aantal deelnemers bereikt. Mochten er afmeldingen komen dan zullen wij de aanmeldingen weer open zetten. Hou voor updates ons Facebook evenement in de gaten:

Blijf op de hoogte via ons Facebookevenement!

 

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×