Verhalen

30-09-2021 Alle wegen leiden naar Rome | Lingezegen Verteld #2

Met Lingezegen Verteld brengen we je verhalen over het erfgoed, verteld door de inwoners, ondernemers en gebruikers van Park Lingezegen. In deze aflevering verteld archeoloog Joris Habraken over de romeinen en de sporen die zij na gelaten hebben in wat nu Park Lingezegen is. 

Park Lingezegen ligt aan de grenzen van het oude romeinse Rijk. Zo stichten de Romeinen bijvoorbeeld de stad Novio Magus, wat we nu kennen als Nijmegen. Er werden legerkampen, nederzettingen, akkers, en wegen aangelegd. En waar mensen wonen, sterven ook mensen. Zo werden er grafvelden gevonden waar de doden, vaak met veel attributen in het graf, begraven werden.

Wat er allemaal gevonden is vanuit de Romeinse tijd en hoe de romeinen hier leefden verteld Joris Habraken je in de tweede aflevering van ‘Lingezegen Verteld’

Het verhaal  van Joris Habraken luister je hier:

Over Lingezegen Verteld

Lingezegen Verteld brengt je de verhalen over dit erfgoed in Park Lingezegen, verteld door inwoners, ondernemers en recreanten in Park Lingezegen. De verhalen nemen je mee in de (hedendaagse) geschiedenis van Park Lingezegen.  Deze verhalen bundelen we in ‘Lingezegen Verteld’, verhalen over het erfgoed in Park Lingezegen.

Lees meer over Lingezegen Verteld >>

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×