Post Lingezegen - januari 2014

E-nieuwsbrief van Park Lingezegen, landschapspark in aanleg voor de 160.000 huidige en toekomstige bewoners van Arnhem-Zuid, Bemmel, Elst, Huissen en Nijmegen-Noord

Project gaat Park Lingezegen vleermuisvriendelijker maken

Een vleermuisvriendelijker Lingezegen

Dit jaar starten we in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Zoogdiervereniging een gezamenlijk project om Park Lingezegen vleermuisvriendelijker te maken. Het doel is om samen met vrijwilligers en mensen uit de buurt vleermuiskasten op te hangen en zo het aanbod van verblijfsplaatsen in het landschapspark vergroten. Lees online.

Enquête onder omwonenden afgerond

Enquête onder omwonenden afgerond

Uit een enquête, gehouden onder omwonenden, blijkt dat driekwart van de respondenten al bekend is met Park Lingezegen. Dit is voor het landschapspark, dat zich in de ontwikkelingsfase bevindt, zeer positief. Doel van de enquête was het vaststellen van de betekenis die Lingezegen kan hebben voor de omwonenden. Lees online.

Veel belangstelling voor explosievenonderzoek

Veel belangstelling voor onderzoek naar explosieven

Opsporingsbedrijf Bodac vond ruim 1500 resten van munitie in Park Lingezegen. Dat was één van de veelzeggende getallen die gedurende de informatieavond over het onderzoek naar niet gesprongen explosieven naar voren kwam. Op de informatieavond kwamen ruim 60 omwonenden af. Lees online.

Bestuurders op excursie in Park Lingezegen

Bestuurders op excursie in Lingezegen

Dinsdag 28 januari ontving Park Lingezegen bestuurders uit de regio. Zij zagen een landschapspark in ontwikkeling. Tijdens een rondwandeling in de modder en klei vertelden enthousiaste projectleiders over de werkzaamheden die op dit moment in Lingezegen op het programma staan. Lees online.

Deelgebied De Park in beeld

Deelgebied De Park in beeld

Hoe verloopt de ontwikkeling van deelgebied De Park? Welke voorbereidingen worden getroffen? Projectleider Anton de Kleijn laat het zien in een korte film van Kanaal 13, de omroep voor de regio Arnhem Nijmegen. U kunt de film direct op onze website bekijken. Lees online.

Boomfeestdag

Nationale Viering Boomfeestdag

Weervrouw Helga van Leur en rapper Luc Weegels (DoubleL) zijn presentator van de Boomfeestdag 2014.

Onderdelen van de boomfeestdag zijn onder andere een educatieve GroenMarkt en een Jeugd-Groen-Debat
Kijk voor het volledige programma op de website>

De Nationale Viering Boomfeestdag 2014 vindt plaats in Park Lingezegen en daar zijn we trots op! Zet woensdag 12 maart alvast in uw agenda en houd de berichten in de gaten, want de voorbereidingen zijn in volle gang! Lees online

Volg Park Lingezegen op Facebook en Twitter

Deze digitale nieuwsbrief vervangt de papieren Post Lingezegen. Wilt u nog sneller op de hoogte zijn van nieuws en weetjes? Volg Park Lingezegen dan ook via Facebook en Twitter.

Projectbureau Park LingezegenT088-01 09 333twitter@parklingezegen
De Park 10E info@parklingezegen.nl
6661 NW ElstI parklingezegen.nlfacebookParkLingezegen