Post Lingezegen - januari 2014

E-nieuwsbrief van Park Lingezegen, landschapspark in aanleg voor de 160.000 huidige en toekomstige bewoners van Arnhem-Zuid, Bemmel, Elst, Huissen en Nijmegen-Noord

Veel hulp bij werkzaamheden De Poel

Veel hulp bij werkzaamheden De Poel

Omwonenden van ‘pocketpark De Poel’ en vrijwilligers van Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk (SOGN) hebben zaterdag 18 januari in ruil voor gratis haardhout, flink de handen uit de mouwen gestoken. Zij kwamen in ruil voor gratis haardhout helpen takhout verzamelen dat vrijkwam bij het in stukken zagen van bomen in het park. Lees online.

Oorlogsmonument ‘De Vleugel’ in Park Lingezegen

Oorlogsmonument ‘De Vleugel’

Park Lingezegen krijgt er een oorlogsmonument bij, dankzij het initiatief van een groep burgers gelieerd aan het Exoduscomité. Het nieuwe oorlogsmonument ‘De Vleugel’ komt ten noorden van de Irish Guardsbrug aan de Kampsestraat. Lees online.

Explosieven in Park Lingezegen

Explosieven in Park Lingezegen

Het projectbureau Park Lingezegen heeft onderzoek laten doen naar niet gesprongen explosieven in het parkgebied tussen Arnhem en Elst. Park Lingezegen organiseert naar aanleiding van dit onderzoek een informatieavond op 11 februari in Elst. Lees online.

Bestuurders vlechten heggen in Park Lingezegen

Bestuurders vlechten heggen

Gewapend met oude kleren en stevige schoenen gingen negen bestuurders van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en drie vertegenwoordigers van Park Lingezegen aan de slag op de akkers van Stichting Doornik Natuurakkers. De activiteit: heggenvlechten. Lees online.

Samenwerking Openluchtmuseum met Park Lingezegen

Overeenkomst met het Openluchtmuseum

Op 18 december tekenden Jan Willem Kamerman (directeur Park Lingezegen) en Jaap de Jong (directievoorzitter Nederlands Openluchtmuseum) een overeenkomst waarin het Openluchtmuseum toezegt bos aan te planten binnen Park Lingezegen. Lees online.

Werkzaamheden 'De Linten' van start

Werkzaamheden 'De Linten' van start

De werkzaamheden voor het parkonderdeel 'De Linten' gaan vandaag, 21 januari, van start. Het gaat om het gebied tussen de A325, de Lingewal, de Karstraat en De Plak in Bemmel. Aannemersbedrijf Bruil Infra uit Ede zal de werkzaamheden uitvoeren. Lees online.

Verlichting fietstunnel RijnWaalpad

Verlichting fietstunnel RijnWaalpad

De gemeente Overbetuwe plaatst begin februari een aantal tijdelijke lichtmasten op het nog onverlichte RijnWaalpad. Deze zullen half februari gaan branden. De definitieve verlichting wordt aankomende zomer geplaatst. Lees online.

Boomfeestdag

Nationale Viering Boomfeestdag

Kiezen voor Bomen! is het thema van de Boomfeestdag in 2014. De Nationale Viering Boomfeestdag 2014 vindt plaats in Park Lingezegen en daar zijn we trots op! Zet woensdag 12 maart alvast in uw agenda en houd de berichten in de gaten, want de voorbereidingen zijn in volle gang! Lees online

Volg Park Lingezegen op Facebook en Twitter

Deze digitale nieuwsbrief vervangt de papieren Post Lingezegen. Wilt u nog sneller op de hoogte zijn van nieuws en weetjes? Volg Park Lingezegen dan ook via Facebook en Twitter.

Projectbureau Park LingezegenT088-01 09 333twitter@parklingezegen
De Park 10E info@parklingezegen.nl
6661 NW ElstI parklingezegen.nlfacebookParkLingezegen