nieuws

22-03-2017 1.200 nieuwe struiken voor Park Lingezegen!

Tijdens de jaarlijkse Boomfeestdag hebben leerlingen van Basisschool Sam Sam uit Oosterhout en De Ark uit Elst 1.200 nieuwe struiken geplant in Park Lingezegen. Een fantastisch resultaat na een dag hard werken!

Het weer werkte mee, en dat was te merken aan de sfeer. 45 kinderen staken samen de handen flink uit de mouwen om Park Lingezegen nog groener te maken. Met resultaat: 1.200 struikjes gingen de grond in, van 24 verschillende soorten. De klus was in 1,5 uur al bijna helemaal geklaard.

Voedselbos heeft nu een haag

De kinderen plantten de eerste haag van het nieuwe voedselbos in De Park, Santackergaard. Voedselbos Santackergaard is nu nog een oude maisakker aan de 1e Weteringsewal in Elst. De komende jaren groeit er een pruimen- en druivengaard, met een bessenhaag en een prachtige bloementuin. En de kinderen zijn nu best nieuwsgierig naar het eindresultaat geworden!

Boomfeestdag traditie in Park Lingezegen

Sinds Park Lingezegen in 2014 het decor was voor de landelijke viering, is de Boomfeestdag een jaarlijks terugkomend evenement. Het is een leuke combinatie van buiten bezig zijn en bijdragen aan de kwaliteit van de omgeving. Ook dit jaar is de Boomfeestdag samen met NME Overbetuwe georganiseerd.

Foto’s: Ivo Hutten

Trefwoord(-en): ,

Agenda

nieuwsbrief

nieuwsbrief

Download de app

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×