Nieuws

16-09-2016 Park Lingezegen opent drie voedselbossen

Park Lingezegen heeft dit voorjaar in Elst drie voedselbossen aangelegd. In deze bossen gaan landbouw en natuur hand in hand. Nu zit het eerste groeiseizoen erop; hoog tijd om deze voedselbossen te openen. Wilt u ook zien én proeven wat een voedselbos allemaal te bieden heeft? U bent op 2 oktober van harte welkom!

Meewerken met de natuur

Een voedselbos bestaat uit verschillende lagen planten: van bomen en struiken tot kruiden, klimmers en paddenstoelen. In een voedselbos worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, wordt niet gezaaid en geen grond bewerkt. In plaats daarvan wordt meegewerkt met de natuur. Een voedselbos is een plek waar veel planten en dieren zich thuis voelen. Maar we kunnen er ook veel voedsel uit oogsten.

Drie voedselbossen in Park Lingezegen

In deelgebied De Park, tussen Armhem-Schuytgraaf en Elst, heeft Park Lingezegen drie voedselbossen aangelegd. Elk bos heeft een eigen karakter.

In de CiderGaard, beheerd door Jan Westerlaken (UWE Betuwe Cider), groeien fruitbomen die appels gaan leveren voor ciderproductie. Stichting EcoVrede uit Arnhem richt zich met de EcoVredeGaard op educatie, en wil een deel van de oogst van het voedselbos ten goede laten komen aan voedselpakketten. Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk wil met De Parkse Gaard zo veel mogelijk mensen betrekken bij natuurlijke voedselproductie.

Allerlei leuks te zien, proeven en beleven

Hoe het precies werkt met die voedselbossen kunt u op 2 oktober zelf komen bekijken. Naast de opening door gedeputeerde Josan Meijers om 14.00 uur is er van 12.00 tot 16.30 uur bij de drie bossen allerlei leuks te beleven voor jong en oud: proeverijen,  appelmoes maken, sappersen, en meer. In de pakschuur van Landerij De Park zijn lezingen en kunt u schilderijen bekijken met het thema landschap, gemaakt door Vrienden van Chagall. MJ and all Stars zorgt voor aangename muziek.

U vindt de bossen in de omgeving van Landerij De Park, De Park 12, Elst. Meer informatie vindt u op de websites van de voedselbossen: deparksegaard.nl, ecovredegaard.nl en uwecider.nl

En bekijk ook de flyer hieronder.

Flyer Opening Voedselbossen - webflyer-voedselbossen-2016-web2

Trefwoord(-en):

Reacties zijn gesloten.

×