Lotty loopt… nog steeds!

06-10-2015 

De vakantie in Zuid-Spanje zit erop. Ik raap mezelf bij elkaar om na twee weken tapas en sangria weer een beetje in shape te komen. Met een schok constateer dat het ineens herfst is geworden: ik loop m’n ochtendrondje (bah) ineens weer in het donker.

Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws: een jaar later zit hardlopen nog steeds in mijn repertoire. Hoe zag een jaartje hardlopen eruit?

Koppige winter

De winter, die vond ik niks:
De wekker gaat een half uur vroeger, buiten is het donker en koud. Koppig sleep ik mezelf 3x per week uit bed: want hé, ik kan ein-de-lijk 5 km hardlopen, dat gooi ik niet weg! Uiteindelijk is de frisse lucht best lekker, maar het begint nooit zonder tegenzin.

Vliegend voorjaar

Maar zelfs aan die langer winter komt een eind. De Marikenloop dient zich aan. Ik schrijf mezelf in. Ik wil vooruit, dus dat wordt sneller op de 5 of de 10 km uitlopen. De laatste optie lijkt me uiteindelijk makkelijker. Op 17 mei loop ik op vleugels 10 km in iets meer dan een uur. Ik eindig niet eens in de achterhoede en mijn fans vinden eigenlijk dat ik te florissant over de finish kom (nou ja!). Maar het belangrijkste: ik geniet zowaar. Het zonnetje schijnt en de sfeer is top!

(Te?) relaxte zomer

Na de Marikenloop vind ik het even welletjes. Ik blijf lopen, maar 5 km (of 4) is ook genoeg. Na de vakantie heb ik moeite het ritme weer op te pakken. En vlot gaat het ook niet. Herfstblues? Ik begin ‘m zo langzamerhand voor zondag wel een beetje te knijpen. Want ja: natuurlijk ben ik tijdens de Lingezegenloop van de partij. Een groot fan van hardlopen zal ik nooit worden, maar die wedstrijdgezelligheid kan ik wel waarderen!

Jij ook? Inschrijven voor de Lingezegenloop kan nog t/m vrijdag 9 oktober!

 

Foto: Gezellige drukte tijdens Lingezegenloop 2014.

Lees de vorige blogs van Lotty >

logo park lingezegen
twitter header

Reacties zijn gesloten.