nieuws

17-03-2016 Kinderen planten heggen tijdens Boomfeestdag

Boomfeestdag 2016, foto: Ivo Hutten

De Nationale Boomfeestdag op 16 maart werd natuurlijk ook in Park Lingezegen gevierd. Ruim 160 leerlingen van basisscholen de Zonnepoort en de Elstar uit Elst trotseerden de koude wind om heggen aan te planten bij de toekomstige voedselbossen in De Park.

De Boomfeestdag werd georganiseerd en begeleid door Natuur- en milieueducatie Overbetuwe, parkorganisatie, vrijwilligers van de voedselbossen en medewerkers van de aannemer. Landerij De Park zorgde voor versnaperingen.

Leren over bomen

De kinderen kregen eerder deze week les over de Boomfeestdag en voedselbossen. “We hebben van alles geleerd. Nieuwe bomen en struiken zijn goed voor het milieu. En het is ook mooi als het hier helemaal groen wordt,” vertelde Isabelle Boeren. Ondanks de kou gingen de kinderen met veel enthousiasme aan de slag.

Voedselbossen in De Park

In De Park komen drie voedselbossen van initiatiefnemers Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk, Stichting EcoVrede en UWE Cider. Voedselbossen zijn ‘eetbare bostuinen’ die op een natuurlijke manier worden onderhouden en voedsel leveren voor mens en dier. Twee van de drie zijn nu voorzien van een mooie haag.

Bekijk hieronder de video (Media Managers) en foto’s (Ivo Hutten)!

Trefwoord(-en):

nieuwsbrief

nieuwsbrief

facebook

facebook-vind-ons-leuk

Reacties zijn gesloten.

×